Senaator Rand Paul kandideerib USA presidendiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator Rand Paul.
Senaator Rand Paul. Foto: SCANPIX

USA vabariiklasest senaator Rand Paul teatas täna, et asub taotlema vabariiklaste presidendikandidaadi kohta 2016. aasta valimistel.

«Kandideerin presidendiks, et viia meie riik tagasi vabaduse ja piiratud valitsuse põhimõtete juurde,» teatas Kentucky senaator Paul oma kampaanialehel.

Äärmiselt konservatiivse Pauli suureks toetajaks on Tea Party liikumine ning ta ise esitleb end libertaarse mässajana.

Rand Pauli kampaaniamärgid.                                                                                             Foto: Scanpix
Rand Pauli kampaaniamärgid.                                                                                             Foto: Scanpix Foto: LUKE SHARRETT/AFP

Seni on kandidaadikoha taotlemisest teatanud juba ka Texase vabariiklasest senaator Ted Cruz. Arvamusküsitluste tulemusel osutub tõenäoliselt populaarseimaks vabariiklaste kandidaadiks aga president George Bushi poeg ja George W. Bushi vend Jeb Bush, kes küll ei ole siiani ametlikult oma kandidatuuri veel esitanud.

Demokraatide kandidaadiks on tõenäoliselt endine esimene leedi Hillary Clinton, kes ei ole vastava ametliku teadaandega veel esinenud, ent teeb seda ilmselt lähinädalatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles