Kossatšov: Lääs peaks lõpetama hüsteeria Vene lennukite lendude pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi kaitseministeeriumi foto Läänemere kohal sisselülitatud transponderita lennanud Vene Su-34 hävitajast.
Hollandi kaitseministeeriumi foto Läänemere kohal sisselülitatud transponderita lennanud Vene Su-34 hävitajast. Foto: SCANPIX

Vene sõjalennukite lennud Läänemere kohal on kooskõlas rahvusvaheliste reeglitega ning Lääs peaks loobuma hüsteeriast nende lendude üle, ütles Vene föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov laupäeval.

Kommenteerides teadet Washingtoni ägedast reageeringust seoses faktiga, et Vene hävituslennuk Su-27 lendas teisipäeval Läänemere kohal rahvusvahelises õhuruumis ohtlikult lähedale USA luurelennukile RC-135U, ütles Kossatšov, et USA ei ole Läänemere äärne riik.

«Seoses selle vahejuhtumiga tuleb meelde tuletada tähtsat detaili: Venemaa on Läänemere äärne riik, aga USA seda ei ole. Ja kui me kuuleme, et küsimus on rahvusvahelises õhuruumis, siis vastus on: lõpetage olemast hüsteeriline selliste Vene lendude suhtes, nimetades neid agressiooniks ning demoniseerides Venemaad.»

Pentagoni teatel lendas Su-27 ameeriklaste lennukist umbes kuue meetri kaugusel, seades sellega ohtu RC-135U meeskonna elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles