Hispaanias vahistatud islamistid kavandasid rünnakuid juutide äridele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvatava islamivõitleja vahistamine kolmapäeval Sabadellis.
Arvatava islamivõitleja vahistamine kolmapäeval Sabadellis. Foto: SCANPIX

Hispaanias käesoleval nädalal vahistatud islamistid kavandasid muu hulgas terrorirünnakuid juutide äridele ja riigi ametiasutustele, teatasid reedel võimud.

Enamusel vahistatutest on Maroko ja paljudel ka Hispaania kodakondsus, kuid üks on pärit näiteks Paraguayst. Vangistatute seas on ka 17-aastane nooruk ja samuti üks naine.

Hispaanias vahistati kolmapäeval 11 väidetavalt äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) seotud isikut, keda kahtlustatakse terrorirünnakute korraldamise kavatsuses. Euroopa riikides on läbi viidud arvukalt haaranguid, et peatada ISi ridadesse võitlejate värbamine. Kolmapäeval Hispaanias läbi viidud operatsioonile eelnes aastane eeltöö sadade politseinike osalusel.

Võimuesindajate informatsiooni kohaselt kavatses rühmitus muu hulgas korraldada Hispaanias inimröövi ja filmida pantvangi tapmist nagu nende eeskujud Islamiriigi ridades. Üht vahialust ootab süüdistus ka tulirelvade, laskemoona ja lõhkeainete omamises.

Politsei andmetel oli terrorigrupi liider enne vahistamist teisi teavitanud, et ettevalmistused Barcelonas asuva juudi raamatupoe ründamiseks on tehtud.

Tulirelvade ja granaatidega kavatseti rünnata ka juudi sünagooge ja Barcelonas asuvat parlamendihoonet.

Konfiskeeritud kaameratest leiti pilte ka teistest võimalikest sihtmärkidest nagu hotellid, politseijaoskonnad ja ostukeskused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles