Soome valitsuskantselei kahtlustab konfidentsiaalse info leket

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti. Foto on illustratiivne.
Sülearvuti. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann / Postimees

Soome valitsuse kantseleis uuritakse infolekkekahtlusi, kuna peetakse tõenäoliseks, et kantseleist on välja läinud konfidentsiaalseid e-kirju.

E-kirjades on muu hulgas käsitletud Euroopa Liidu sanktsioonide ettevalmistamist.

Võimalik infoleke tuli ilmsiks nädalavahetusel ja selles suhtes on alustatud uurimist.

Peaministri büroo teatel varastati ekspeaminister Jyrki Kataineni ning tema abi ja riigisekretäri saadetud e-kirju, mida üritati ka ajakirjanduses levitada. Peaministri büroo kommunikatsioonidirektori sõnul jahtisid häkkerid infot ELi uute Venemaa-vastaste sanktsioonide kohta.

«Uurime veel paari kõrge ametiisiku e-kirju, mis sattusid valedesse kätesse,» lisas kommunikatsioonidirektor Markku Mantila, kelle sõnul hakati leket kahtlustama alles reedel.

«Siis taipasime, et e-kirju on pakutud ajakirjanduse esindajatele,» ütles Mantila. «Praegu teame, et vähemalt üks meediaallikas ilmutas info vastu ka huvi.»

Soome võimud uurivad kommunikatsioonijuhi sõnul tervet rida personaalarvuteid, Mantila ei soovinud täpsustada, kellele arvutid kuuluvad.

«Arvutite omanikud taotlesid ise arvutite ja oma mobiiliseadete uurimist,» ütles Mantila.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles