Peaminister vabandab: sikutasin ettekandjat patsist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa peaminister John Key.
Uus-Meremaa peaminister John Key. Foto: AFP / Scanpix

Uus-Meremaa peaminister John Key oli sunnitud paluma andeks ühes Aucklandi restoranis aset leidnud vahejuhtumite seeria eest, kus ta tiris ettekandjaneiut korduvalt tolle ponisabast. 

Ahistatud ettekandja sõnutsi käitus peaminister korduvalt nagu koolikiusaja, kes üritab saada väikeste tüdrukute tähelepanu.

«Ta tuli minu selja taha, kui ma olin makseterminali juures. Tiris mind juustest ja tegi nägu, nagu oleks tema abikaasa seda teinud.» Naise sõnul tundnud peaministri proua vahejuhtumite pärast silmnähtavat piinlikkust. Väidetavalt olla Key jätkanud juustest sikutamist terve viimase pooaasta jooksul.

Poliitik vabandas oma kõneisiku kaudu, et «mitte kunagi polnud tal kavas tekitada ettekandjale ebamugavust.» Samuti selgitas ta, et seltskond oli kohvikus lõbusas meeleolus ning seetõttu tehti palju lollusi ja tobedaid nalju.

Kohalikud poliitkommenteerijad pole siiski ühel meelel selles, mil määral on ettekandja jutus tõtt ja kui palju on tegemist katsega Key mainet määrida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles