Lavrov: vabariiklasest USA presidendiga ei ole koostöö lihtsam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov ei jaga enda sõnul seisukohta, et Moskval on lihtsam Ühendriikidega koostööd teha vabariiklasest presidendi juhtimisel.

«Käibel on teooria, et vabariiklastega on kergem kokkuleppele jõuda, sest nad on jõulisemad, mistõttu on neil lihtsam langetada otsuseid, mida nähakse nõrkusena juhul, kui neid langetavad demokraadid. Ma ei poolda selliseid teooriaid,» ütles Lavrov kolmapäeval usutluses kolmele raadiojaamale.

Välisministri sõnul on Venemaa teinud koostööd nii demokraatidest kui ka vabariiklastest Ühendriikide presidentidega. «Loevad tahtmine luua pragmaatilisi suhteid välismaailmaga, püüdlused mitte naasta ammumöödunud mineviku juurde ning kõigile dikteerida,» lausus ta.

Kommenteerides demokraatide võimaliku presidendikandidaadi Hillary Clintoni tõmmatud paralleeli Vene presidendi Vladimir Putini ja natsiliider Adolf Hitleri vahel, ütles Lavrov, et see ei ole ainus selline võrdlus ning «need ei tee Lääne poliitikutele au».

«Kui Hillary Clinton valitakse USA presidendiks, kohtleme teda selle riigi juhina,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles