Abhaasia asepresident sai granaadirünnakus haavata

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Ankvab.
Aleksandr Ankvab. Foto: Wikipedia.org

Separatistliku Abhaasia asepresident Aleksandr Ankvab sai ööl vastu tänast toimunud granaadirünnakus haavata.

Interfaxi teatel leidis rünnak aset Gudauta regioonis Lõhnõ asulas Ankvabi sululastele kuulunud hoones, kus asepresident elas. Mees sai haavata jalast ja käest, kuid tema elu pole ohus.

Abhaasia siseministeeriumi teatel leidis rünnak aset kohaliku aja järgi öösel kell kolm. Keegi teine granaadirünnakus viga ei saanud. Arstid andsid Ankvabile vajalikku arstiabi, kuid asepresident keeldus haiglasse minemast.

Abhaasia presidendi Sergei Bagapši teatel oli asepresidendi vastu suunatud rünnaku eesmärk destabiliseerida olukorda augustisõja käigus lahku löönud separatistlikus vabariigis.

«Praegu on Aleksandr Ankvabi elu väljaspool ohtu. Mul on raske öelda, kes on selle kuritöö taga,» kommenteeris Bagapš. «Ma ei kahtle aga selles, et see oli katse destabiliseerida olukorda vabariigis.»

Väidetavalt on see juba neljas kord, kui Ankvabi elu kallale kiputakse, sest ajal, mil Ankvab töötas Abhaasia peaministrina, üritati teda tappa kolm korda. Kaks rünnakut toimusid 2005. aastal Suhhumi lähistel, 2007. aasat juulis sattus tema auto granaadirünnaku alla, kui ta oli teel Gudautast Suhhumisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles