Relvarahu jooksul on Donbassis surma saanud üle saja Ukraina sõduri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdur
Ukraina sõdur Foto: SCANPIX

Donbassi separatistid on pommitanud alates relvarahu kehtima hakkamisest 15. veebruaril pommitanud Ukraina positsioone 2500 korral, surma sai üle saja valitsusväelase, ütles Ukraina ülemraada esimees Volodõmõr Groisman.

«Sellest hetkest, mil relvarahu 2015. aasta 15. veebruaril välja kuulutati, on Ukraina positsioonid jäänud tule alla üle 2500 korra ja surma on saanud üle saja Ukraina sõduri,» ütles spiiker eile Poolat külastades. Ta lisas, et üle 500 sõduri on saanud haavata.

Groisman ütleb ülemraada kodulehele pandud raportis, et separatistid takistavad Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissiooni kontrollimast relvarahuga ette nähtud suurekaliibriliste relvade äraviimist, ja kasutavad neid relvi aegajalt.

Separatistid püüavad kõrvale hoida ka kõigi vangide vahetamisest, lisas ta.

«Mina olen seisukohal, et kui siiras Ukraina ka ei oleks, Venemaa kasutab endiselt Minski lepet ja 12. veebruari meetmepaketti suitsukattena jätkuvale sabotaažile ja väärinformatsiooni levitamiseks Ukrainas ja EL-is ning Ukraina riikluse, vabaduse ja demokraatia hävitamiseks,» ütles spiiker.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles