Iisraeli politsei ajas laiali etiooplaste meeleavalduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demonstrandid politseinikega Tel Avivis Rabini väljakul kähmlemas.
Demonstrandid politseinikega Tel Avivis Rabini väljakul kähmlemas. Foto: SCANPIX

Iisraeli politsei kasutas eile šokigranaate ja veekahurit, et ajada Tel Avivis laiali peamiselt Etioopia päritolu protestijad, kes avaldasid meelt väidetava politseivägivalla ja laialdase rassilise diskrimineerimise vastu.

Meeleavaldajad loopisid korrakaitsjaid kivide, pudelite ja toolidega, mis haarati lähedalasuvast restoranist. Protestijad üritasid tungida Tel Avivi omavalitsuse hoonesse, kuid peatati.

Kiirabiteenistuse teatel sai kähmluses viga 46 politseiametnikku ja seitse meeleavaldajat. Politsei pressiesindaja Luba Samri andmetel vahistati 26 protestijat.

Sisejulgeolekuminister Yitzhak Aharonovitch ütles, et tänavarahutuste ohjeldamine oli eriti raske, sest sel polnud kindlaid juhte.

«Seal polnud kellegagi rääkida,» ütles minister ajakirjanikele.

Meeleavaldajad blokeerisid varem päeval Ayaloni maantee, mis põhjustas tohutuid liiklusummikuid.

Protestid said alguse juba paar päeva tagasi Jeruusalemmas, kui avalikkuses levis video, kus kaks politseiametnikku ründavad tänaval Iisraeli mundrit kandvat Etioopia päritolu sõdurit.

«Kuna ma olen mustanahaline, siis tuleb täna protestida. Ma pole ise kunagi politseivägivalda kogenud, kuid see on suunatud mu kogukonna vastu, mida ma pean toetama,» ütles 34-aastane Eddie Maconen.

«Kõigepealt tuleb politseiga tegeleda, siis võtame ette kõik teised ametkonnad, kes etiooplasi taga kiusavad,» lisas Maconen.

Politsei hinnangul osales meeleavaldusel 3000 inimest, korraldajate kinnitusel oli protestijaid 10 000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles