Briti Iseseisvuspartei peatas kandidaadi osalemise valimistel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UKIPi liider Nigel Farage (keskel) kohtumas erakonna toetajatega Sandwichis.
UKIPi liider Nigel Farage (keskel) kohtumas erakonna toetajatega Sandwichis. Foto: SCANPIX

Euroskeptiline Briti Iseseisvuspartei (UKIP) peatas oma kandidaadi osalemise valimistel, kui mees oli ähvardanud tappa rivaali konservatiivide ridades, edastas kohalik meedia.

Inglismaa lõunaosas Hampshires kandideerinud Robert Blay ütles ajalehe Daily Mirror intervjuus muu hulgas, et konservatiivide kandidaat Ranil Jayawardena pole piisavalt britt ja kui mees peaks järgmiseks peaministriks saama, siis laseb ta talle kuuli silmade vahele.

«Kui temast peaks saama meie järgmine peaminister, siis ma panen isiklikult talle kuuli silmade vahele. Niivõrd tugevad on mu tunded tema suhtes. Ma ei kavatse taluda seda idiooti (fucker) peaministrina. Ma jälestan teda,» kinnitas Blay.

«Mister Blay väljendatud vaated ja seisukohad on ebakohased ja meile vastumeelsed. Kohe, kui neile tähelepanu juhiti, alustasime me tema tegevuse peatamisega erakonnas,» ütles UKIPi eestkõneleja.

Briti leiboristide ja konservatiivide toetus on enne kaks päeva üldvalimisi võrdne, selgus teisipäeval avaldatud uuringufirma Survation küsitluse tulemustest. Küsitluse kohaselt on Tööpartei toetusprotsendiks 34 ning peaminister David Cameroni konservatiivide toetus 33 protsenti. Varem päeval avaldatud Populuse arvamusküsitlus andis mõlema suurpartei toetuseks 34. Uuringufirma Ashcrofti küsitluse kohaselt on konservatiivide toetusprotsendiks 32 ja leiboristidel 30.

Euroopa Liidu suhtes skeptilise Briti Iseseisvuspartei (UKIP) toetus on umbes 15 protsendi kandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles