Põhja-Korea teavitas Lõuna-Koread lahinglaskmisest Kollasel merel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP

Põhja-Korea teavitas kolmapäeval Lõuna-Koread kavast, mille alusel viiakse vaidlusalusel Kollasel merel asuva piiri lähedal läbi lahinglaskmine.

Põhja-Korea sõjaväe teatel toimuvad laskmised ajavahemikus kolmapäeval kella 15 00 (09.00 Eesti aja järgi) reede keskööni tema territoriaalvetes, vahendas Lõuna-Korea kaitseministeerium.

Lõuna-Korea suurendas teate tõttu sõjalist valvelolekut Kollase mere piiril.

«Me näeme niisugustes õppustes ähvardavat suhtumist, mille eesmärk on tundlikus piirkonnas pingeid üles kruvida,» ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja ja hoiatas, et Lõuna-Korea reageerib «karmilt», kui mõni mürsk peaks üle piiri kukkuma.

Kahe Korea vahelised pinged tõusid taaskord laupäeval, kui Pyongyangi riigimeedia teatas uue allveelaevalt tulistatava ballistilise raketi (SLBM) edukast katsetusest riigi liidri Kim Jong-uni juuresolekul ning rõhutas, et Põhja-Korea relvajõud on saanud «maailmaklassi strateegilise relva».

Lõuna-Korea president Park Geun-hye hoiatas, et Põhja-Korea raketikatsetus on «tõsine väljakutse» piirkonna stabiilsusele, ja lubas anda Pyongyangi provokatsioonidele tugeva sõjalise vastuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles