Amtraki õnnetusrong ületas kiirust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amtraki õnnetusrong
Amtraki õnnetusrong Foto: SCANPIX

USAs Philadelphias leidis teisipäeva õhtul aset rongiõnnetus, milles kaotas elu vähemalt seitse inimest ning üle 200 sai vigastada.

USA liiklusturvalisuse ameti (National Transportation Safety Board  - NTSB) uurimine näitas, et vahetult enne õnnetust sõitis Amtraki rong ettenähtust kaks korda kiiremini, edastab BBC.

Uuringu andmetel tõmbas rongijuht pidurit kui rong sõitis kiirusel 170 kilomeetrit tunnis. Lubatud kiirus oli 80 kilomeetrit tunnis.

Piduri tõmbamisega aeglustus rongi liikumine 163 kilomeetrini tunnis, kuid see ei aidanud õnnetust ära hoida.

Eksperdid tegid liikumiskiiruse kindlaks rongi «musta kasti» salvestiste abil.

NTSB esindaja Robert Sumwalt sõnas, et õnnetus leidis Amtraki kirdesuunalisel raudteel aset lõigus, kus ei ole veel kiiruskontrolli süsteemi (Positive train control) paigaldatud.

«Kui seal oleks olnud see süsteem, ei oleks sellist rasket õnnetust tõenäoliselt toimunud,»  selgitas ekspert.

Amtraki rong 188 oli teisipäeva õhtul teel Washingtonist New Yorki kui Philadelphias rööbastelt välja sõitis.

Esmalt teatati vähemalt viiest hukkunust, kuid eilseks oli hukkunute arv kerkinud seitsmeni.

Krimieksperdid on seni teinud kindlaks kolm hukkunut. Need on 48-aastane kahe lapse isa Jim Gaines, kes töötas uudisteagentuuris Associated Press IT osakonnas, 20-aastane mereväelane Justin Zemser, kes õppis Marylandi mereväeakadeemias ning läks külastama New Yorgis asuvat perekonda ning firma Wells Fargo asepresident Abid Gilani.

Pärast õnnetust suleti Philadelphia ja New Yorgi vaheline raudteelõik nii rongijäänuste koristamiseks kui juhtunu uurimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles