Nuland: Donbassis valimised tuleb korraldada Ukraina põhiseaduse järgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski venemeelsete separatistide külakuhi tanki otsas.
Donetski venemeelsete separatistide külakuhi tanki otsas. Foto: SCANPIX

USA kõrge diplomaat Victoria Nuland kutsus täna korraldama Donbassis valimisi kooskõlas Ukraina põhiseaduse ja rahvusvaheliste standarditega.

Nuland ütles Kiievis ühisel pressikonverentsil Ukraina presidendi Petro Porošenkoga, et nad arutasid seda, kuidas Ukraina kontaktgrupi raames loodud poliitiliste küsimuste töörühma saaks kasutada Donbassis valimiste ettevalmistamiseks.

Ühendriikide abivälisminister Euraasia ja Euroopa küsimustes lausus, et Donbassi valimised tuleb korraldada Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) standarditest kinni pidades ja need peavad vastama Ukraina põhiseadusele.

Venemeelsete separatistide kontrollitavatel Donbassi aladel valimiste korraldamise näeb ette 12. veebruaril sõlmitud Minski relvarahulepe.

Nuland lahkub enda sõnul Ukrainast optimistlikuna. «Me teame, et reformid on valulikud, ent te olete õigel teel demokraatlikuma, puhtama ja euroopalikuma riigi poole,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles