Saksamaa saadab Eestisse jalaväekompanii rotatsiooni

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa Bundeswehri sõdurid.
Saksamaa Bundeswehri sõdurid. Foto: SCANPIX

Kui siiani on Ukraina kriisi valguses Baltimaadesse lisajulgestuseks jalaväekompaniisid saatnud vaid ameeriklased, siis tuleval aastal läkitab siia roteeruva kompanii ka Saksamaa. Seda lubas täna Bundestagi riigikaitsekomisjoni juht Hans-Peter Bartels.

«Põhimõtteliselt saadetakse kolme Ida-Euroopa riiki roteeruv kompanii mõneks kuuks, ehk kolmeks, õppustest osa võtma,» ütles Bartels täna Berliinis Postimehele. Otsuse üksikasjad on selgumas, kuid esimene kompanii peaks Eestisse jõudma järgmisel aastal.

Põhimõtteliselt oleks tegu sama tüüpi missiooniga nagu möödunud kevadest Eestisse tulnud USA jalaväekompaniidel. Ameeriklased roteerivad oma kompaniisid Eestis siiani, kuid ükski teine NATO maa sama tüüpi missiooni veel ette võtnud pole.

Tänasest neljapäevani on Saksamaal riigivisiidil president Toomas Hendrik Ilves, kes kohtus täna lisaks Bundestagi riigikaitsekomisjonile ka Saksamaa liiduvabariigi presidendi Joachim Gaucki ja rahandusministri Wolfgang Schäublega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles