Obama võtab politseilt raskerelvad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama kuulutas välja seadusemuudatuse, mis piirab korrakaitsejõudude valduses olevat relvaarsenali. 

Likvideerimisele kuuluvad säärased vahendid nagu roomikutel soomussõidukid, granaadiheitjad ja suurekaliibrilised käsirelvad. Ameerika politseijõude on varem korduvalt kritiseeritud liigse sõjaväelisuse eest. Teema tõusis eriti teravalt päevakorda eelmise aasta augustis pärast Missouri osariigis Fergusoni linnas lahvatanud politseivastaseid rahutusi – kohalikke mundrikandjaid süüdistati süütu mustanahalise mehe tapmises.

«Sõjaväeline varustus võib jätta kohalikele elanikele mulje, et tegu on okupatsioonivägedega – mitte jõuga, mis on osa kogukonnast ja määratud seda kaitsma ja teenima,» ütles president Obama seadust välja kuulutades. «See võib elanikele ähvardavalt mõjuda ja saata neile vale sõnumi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles