Cameron kohtub ELilt reformide väljameelitamiseks Junckeriga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron möödunud reedel Riias ELi idapartnerluse tippkohtumisel.
Briti peaminister David Cameron möödunud reedel Riias ELi idapartnerluse tippkohtumisel. Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron kohtub täna Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeriga, nädala jooksul jätkab Briti valitsusjuht visiitidega diplomaatilisi pingutusi kindlustamaks bloki reforme enne referendumit Euroopa Liidu liikmesuse üle.

Briti valitsus teatas täna, et enamik Suurbritannias resideerivaid teiste ELi liikmesmaade kodanikke ei saa eelseisval referendumil osaleda. Cameroni büroo allika teatel on oluline, et otsustusõigus jääks rahvahääletusel brittidele, iirlastele ja Rahvaste Ühenduse kodanikele.

Cameronil ja Junckeril on täna peaministri maaresidentsis Chequersis töölõuna. Cameron kohtub sel nädalal ka Saksa kantsleri Angela Merkeli ja Prantsuse presidendi François Hollande´iga. Neljapäeval ja reedel kohtub Cameron ka Taani, Hollandi ja Poola juhtidega.

Hoolimata Cameroni hiljutistest katsetest tõkestada Junckeri nimetamist Euroopa Komisjoni etteotsa, kinnitas Juncker täna, et on valmis koostööks Ühendkuningriigile õiglase kokkuleppe saavutamise nimel.

Cameron lubas üldvalimiste eel, et korraldab 2017. aasta lõpuks referendumi ELi liikmesuse üle. Peaminister üritab tagada blokis referendumi eel reforme immigratsiooni-, sotsiaaltoetuste jagamise ja edasisest lõimumisest keeldumise küsimustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles