Prantsuse Rahvusrinde juht on visiidil Moskvas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen Moskvas.
Marine Le Pen Moskvas. Foto: SCANPIX

Moskvas visiidil viibiv Prantsuse paremäärmusliku Rahvusrinde juht Marine Le Pen kohtus täna suletud uste taga Vene riigiduuma spiikriga.

Viimati kohtus Le Pen spiiker võimupartei Ühtne Venemaa liikme Sergei Narõškiniga mullu aprillis. Le Peni erakond sattus novembris rünnaku alla seoses 9 miljoni euro laenamisega Vene pangast.

Venemaa üritab ripsutada tiiba Euroopa Liidu poliitikutega, kes suhtuvad kriitiliselt sanktsioonide kehtestamisse Moskva vastu seoses Ukraina sündmustega.

Pärast kohtumist Narõškiniga ütles Le Pen, et Prantsuse valitsus on «väga mõjutatud Ühendriikidest», mis etendas «olulist rolli Euroopa Liidu Moskva-vastaste sanktsioonide kehtestamisel».

Le Pen väljendas heameelt «regulaarsete mõttevahetuste üle Sergei Narõškiniga tähtsatel teemadel, kuna meil on olukordi analüüsides sageli sarnane arusaam».

Kohtumisel arutati Le Peni sõnul muu hulgas «Ukraina kriisi, terrorirünnakute ohtu, Islamiriigiga seotud probleeme ja finantsolukorda maailmas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles