Austria saatis 14-aastase islamisti trellide taha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
14-aastane süüdistatav kohtusaalist väljumas.
14-aastane süüdistatav kohtusaalist väljumas. Foto: Reuters/ScanPix

Austria kohus mõistis vangi 14-aastase poisi, keda süüdistatakse sidemetes islamiäärmuslastega ja plaanis õhata pomm ühes pealinna Viini bussijaamas.

Poiss, kelle nime pole avalikustatud, oli uurijate sõnul ühenduses nii terroriorganisatsiooniga Islamiriik (ISIS) kui ka Al-Qaedaga. Just viimase koduleheküljelt oli ta õppinud, kuidas ise lõhkekeha ehitada. Ühtlasi uuris poiss, kust võiks hankida selleks vajalikke kemikaale.

Türklastest vanemate poeg on elanud Austrias alates aastast 2007. Poisi aina radikaalsem maailmavaade tekitas muret ka tema emale, kes saatis ta korduvalt oma onu juurde Saksamaale. Esimest korda võeti poiss vahi alla mullu oktoobris.

Kohtunik otsustas tema iga arvesse võttes näidata üles armulikkust ja määras maksimaalse viieaastase karistuse asemel noormehele kaheksa kuud vanglas, millele järgneb pooleteise aastane katseaeg. Samuti peab ta käima psühhoteraapias. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles