Kahtlustus: Läti moslemid sõdivad nn Islamiriigi ridades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Läti julgeolekupolitsei (DP) uurib väiteid, nagu oleks kaks Läti päritolu moslemit sõitnud Süüriasse, et võidelda end Islamiriigiks tituleeriva sunniitliku äärmusrühmitusega Islamiriik.

Arvatavasti on Lätist Süüriasse võitlema suundunud kaks inimest ning suure tõenäosusega võitlevad nad valitsusvägede vastaste poolel, väidetakse täna avaldatud DP aastaraportis.

Aruande kohaselt kujutavad Lätist islamiäärmuslaste poolele sõdima läinud kodumaale naastes ohtu riigi julgeolekule. Samuti märgitakse, et huvi islamiäärmuslaste poolel sõdima minna võib tunda veel Läti moslemeid.

Raportis juhitakse võimaliku ohuna tähelepanu ka nendele terrorismiga kimpus riikidest pärit isikutele, kes taotlevad Läti viisat. DP keeldus möödunud aastal viisat väljastamast 103 inimesele.

Võimalikku ohtu nägi julgeolekuamet ka Lätisse saabuvates pagulastes, kes võivad olla seotud terrorismiga. Inimeste arv, kes taotles Lätilt põgenikustaatust, kasvas möödunud aastal 352ni. Tunamullu oli sama näitaja 162. Enamik taotlejaist on pärit Süüriast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles