Grybauskaitė: Leedu ootab USA raskerelvastust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė. Foto: AFP/SCANPIX

USA kavatsus paigutada Ida-Euroopasse raskerelvastust pole Leedu presidendi Dalia Grybauskaitė sõnul uudis, Vilnius toetab ja ootab seda.

«Need plaanid avaldati juba veebruaris senati dokumendis, need on Walesi tippkohtumise tulemused. Otsused said tehtud juba aasta tagasi ning veebruaris nad avaldati, lihtsalt nüüd on välismeedia sellest rääkima hakanud. See pole mingi uudis, need otsused olid meile teada, me toetame neid ja ootame,» ütles Grybauskaitė täna ajakirjanikele.

Ühendriikide meediakanalid on viimastel päevadel teatanud raske sõjatehnika eelpaigutamisest Leetu, Lätti, Eestisse ja mõnedesse teistesse Ida-Euroopa riikidesse.

Ajalehe The New York Times teatel paigutab USA esimest korda endise Nõukogude Liidu territooriumile armee rasketehnikat. Samm, mis vajab veel Valge Maja ja kaitseministri heakskiitu, saadab Venemaale jõulise signaali Washingtoni valmisoleku kohta kaitsta NATO partnereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles