OSCE kutsus üles põgenikke humaanselt kohtlema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) kutsus reedel Euroopa riike üles näitama immigrantide suhtes «inimlikkust».

«Maailma põgenikepäeva eel peame olema teadlikud oma kohustustest kohelda põgenikke ning migrante inimlikult,» sõnas OSCE inimõiguste ja demokraatlike institutsioonide ametkonna juht Michael Georg Link.

«Riigid peaksid jätkama tööd tagamaks, et kõikide – sealhulgas põgenike ja teiste migrantide – inimõigused oleks kaitstud ning et neist peetaks lugu. Samuti tuleb leida viise, kuidas vältida diskrimineerimist nende haavatavate inimrühmade vastu,» sõnas ta. Ungari välisminister teatas kolmapäeval, et valitsus andis käsu sulgeda Euroopa Liidu piir Serbiaga ja ehitada kogu selle pikkuses sisserändajate tõkestamiseks tara.

Euroopa Liidu liikmesriigid on pagulaste omavahelise jaotamise küsimuses üksmeelest kaugel, ütles Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier sel nädalal.

20. juuni on ülemaailmne põgenikepäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles