Austria õpetaja hukkas õpilaste silme all küülikuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küülik.
Küülik. Foto: Reuters/ScanPix

Alam-Austrias Hornis on pahased keskkooliõpilaste vanemad, kelle järglaste silme all tappis bioloogiaõpetaja kaks küülikut.

Vabast ajast küülikukasvatusega tegelev õpetaja võttis ühe looma tundi kaasa üleeile. Õpilaste suureks õõvaks hukkas ja lahkas õpetaja küüliku otse nende silme all.

Eile kordas ta sama teise klassi ees. Seda hoolimata laste palvetest, et looma ei tapetaks. Õpetaja keeldus ja lisas, et sööb sama looma õhtuks ära.

Pärast seda, kui vanemad ja õpilased selle üle Facebookis kaeblesid, lubas kooli nõukogu juhtunut uurida.

Kohaliku kooliinspektori Hermann Helmi sõnul on see õpetaja tuntud oma tavatute õpetamismeetodite poolest, kuid sel korral läks ta siiski üle piiri. «Ta sai hoiatuse ja ma kirjutasin talle, paludes selliste meetodite kasutamine kohe lõpetada. Ma räägin temaga tuleval nädalal,» lubas Helm.

Šokeeritud oli ka kohalik veterinaararst Christoph Sickinger, kelle hinnangul on millegi sellise otse õpilaste silme all tegemine tõeliselt sobimatu.

Kaks kuud tagasi sai sarnase teoga hakkama Taani raadiosaatejuht, kes hukkas küülikupoja otse-eetris. Tema põhjendas oma teguviisi sooviga paljastada lihasööjate silmakirjalikkust, kui nood väidavad, et armastavad loomi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles