Tänavust USA iseseisvuspäeva tumestab kartus võimalike terrorirünnakute ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iseseisvuspäeva tähistamine 3. juuli ööl
Iseseisvuspäeva tähistamine 3. juuli ööl Foto: DON EMMERT/AFP

USA valitsus tugevdab kaitsemeetmeid võimalike terrorirünnakute vastu nii kodu- kui ka välismaal, paljudes välisriikides on tähistamine turvalisuse huvides senisest tagasihoidlikum.

New York'i osariigi kuberner Andrew Cuomo manitses kõiki osariiklasi olulise föderaalpüha tähistamisel jälgima ka oma ümbrust ning vajadusel teavitama kahtlasest tegevusest võime.

Analoogsete avaldustega esinesid ka mitmed teised kõrged Ühendriikide riigiametnikud.  

USA julgeolekuagentuurid on hoiatanud riiki erinevate võimalike terroripuhangute eest, allikate väitel pole siiski midagi konkreetset välja toodud. Eriti hoiatatakse aga IS-iga seotud äärmuslaste aktiivsuse võimaliku tõusu eest.

USA sõjaväelaste defileesid erinevates välisbaasides on sellel aastal vähem, erilist tähelepanu pööratakse aga Lähis-Ida riikides tegutsevatele saatkondadele ja konsulaatidele. Kuukalendri järgi peetav moslemite püha paastukuu Ramadan langes sellel aastal juulile ning seoses sellega on olnud ka rohkem äärmuslaste rünnakuid.

Turvalisustaset on tõstetud ka USA suurimates linnades Los Angeles'is ja New York'is.

1776. aasta 2. juulik toimus kolmteistkümne koloonia iseseisvumine Briti impeeriumist, 4. juulil võeti Kongressi poolt vastu USA Iseseisvusdeklaratsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles