Luganski separatistid välistasid uued Minski rahukõnelused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Deinego
Vladislav Deinego Foto: Viktor Tolochko/RIA Novosti

Isehakanud Luganski rahvavabariigi separatistide esindaja Vladislav Deinego sõnul on uute Minski lepete sõlmimine välistatud.

«Osa Minsk II sõnastusest ei olnud selline, mis me tahtsime. Keegi poleks arvanud, et Kiiev võiks tõlgendada eristaatuse andmise seadust teisiti või seda blokeerida,» sõnas ta.

«Sõnastust võiks täpsemaks muuta. Sellest hoolimata välistan Minsk III uue faasina üleüldiselt,» ütles Deinego.

Ukraina konfliktipooled sõlmisid 12. veebruaril nn Normandia formaadi liidrite vahendusel relvarahulepped, mis said tuntuks Minsk II-na.

Tollane relvarahulepe ja selle jõustamise meetmete pakett näevad ette separatistlike piirkondade eristaatuse seaduse vastuvõtmist 2015. aasta jooksul.

Märtsis allkirjastas Ukraina president Petro Porošenko seaduseelnõu, millega kehtestatakse mässuliste kontrollitud aladel Donetski ja Luganski oblastis eriomavalitsuskord, mis asetab seal eelisseisundisse vene keele ja võimaldab neile Venemaaga suurema koostöö arendamist.

Kõnealune kord jõustub alles pärast rahvusvaheliste vaatlejate silme all ja Ukraina seadusandlusega kooskõlas peetud valimisi. Seadus näeb ette eriomavalitsuskorra kehtestamist kolmeks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles