Tuneesia ehitab Liibüa piirile müüri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuneesia peaminister Habib Essid.
Tuneesia peaminister Habib Essid. Foto: AP/Scanpix

Tuneesia peaminister Habib Essid kuulutas välja plaani, mille abil takistada pühasõdalaste voolu riiki idanaabri Liibüa juurest: ehitada müür. 

Plaanitav rajatis tuleks 160 kilomeetrist pikk ning ulatuks Vahemere rannikult sisemaale, kattes nii umbes kolmandiku Tuneesia ligi 460-kilomeetrist piirist Liibüaga, kõneles Essid televisioonile.

Ehitustööd võtab ette Tuneesia armee, kes rajaks teatud vahemaade tagant ka jälgimiskeskused. Projekt peaks valmima selle aasta lõpuks.

Pärast 2011. aastal Araabia riike tabanud revolutsioonide ja rahutuste lainet on ligi kümnemiljonilise elanikkonnaga Tuneesia üks vähestest, mis on suutnud ehitada toimiva demokraatia ja jääda poliitiliselt stabiilseks. Samal ajal on kaos ja kokkuvarisenud keskvõim naaberriigis Liibüas muutunud aina suuremaks ohuks.

26. juunil avas arvatavasti just Liibüas väljaõppe saanud Seifeddine Rezgui Tuneesias Sousse rannakuurordis tule ja tappis 38 turisti. Märtsis ründasid terroristid pealinnas Tunises rahvusmuuseumi, hukkus 22 inimest.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles