Jeemeni presidenti toetavad väed kindlustavad positsioone Adenis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hadi pooldajatest hõimusõdalased patrullimas
Hadi pooldajatest hõimusõdalased patrullimas Foto: SCANPIX

Jeemeni maapaos viibivat presidenti Abderabbu Mansur Hadi't toetavad hõimusõdalased vallutasid huthi mässulistelt lennujaama ja kindlustavad oma positsioone paljudes kvartalites, teatasid allikad.

Operatsioon «Kuldne Nool »  nime kandvat pealetungi võib pidada lojalistide esimeseks suureks võiduks pärast huthide sissetungi linna selle aasta märtsis.

Kuigi USA president nõudis telefonikõneluses võimalikult kiiret sõjategevuse lõpetamist, pommitasid saudide hävitajad täna varahommikul  huthi  mässuliste poolt kindlustatud piirkondi, teatasid kohalikud allikad.

Alates eilsest on saudide poolt treenitud ja varustatud lojalistid vallutanud Mualla linnaosa valitsushooned ja lennujaama. Allikate sõnul hukkus kokkupõrgetes 12 tsiviilisikut ja vigastada sai üle saja. Lojalistide ridades hukkus kaheksa sõdalast, vigastada sai 30.

Mässuliste hukkunute arvust teateid pole.

Viimastel kuudel toimunud kokkupõrgete ja õhurünnakute tõttu on suurem osa Adenist varemetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles