Khamenei: Iraani poliitika «ülbe» USA suhtes ei muutu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ali Khamenei.
Ali Khamenei. Foto: AFP/SCANPIX

Iraani ja suurriikide vahel sõlmitud tuumalepe ei muuda Teherani hoiakut «ülbe» Ameerika Ühendriikide suhtes, ütles islamivabariigi kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei laupäeval.

Khameini ütles ramadani lõppu tähistavas raadio- ja telepöördumises, et kokkulepe suurriikidega ei muuda Iraani toetust Süüria ja Iraagi valitsustele ning Jeemeni, Bahreini ja Palestiina «rõhutud rahvastele».

Kõrgeima juhi avaldus peegeldas Iraani kauast seisukohta, mille kohaselt kuue suurriigiga peetud kõneluste ainus siht oli islamivabariigi huvidele vastava kokkuleppe saavutamine.

Khameini rõhutas, et Suurbritannia, Hiina, Prantsusmaa, USA, Saksamaa ja Venemaaga sõlmitud lepped ei ole veel seaduseks saanud ning seda tuleb põhjalikult uurida.

Ta tunnustas Iraani läbirääkijate pingutusi kõnelustel. «Nad nägid kõvasti vaeva,» ütles Khamenei. «Tekst on valmis ja ükskõik kas see kiidetakse heaks või ei, nemad on oma töö teinud ja peavad saama tasu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles