Meedia: Pyongyang valmistub uue kaugmaaraketi katsetuseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aastal avaldatud pilt Sohae polügoonist
2012. aastal avaldatud pilt Sohae polügoonist Foto: /AP

Põhja-Korea sai valmis parendustöödega oma peamisel stardiplatvormil Sohae polügoonil ning teeb ettevalmistusi uue kaugmaaraketi katsetuseks, mis võib toimuda oktoobris, teatas täna Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap.

Anonüümsust palunud valitsusallika usutavaile luureandmeile tuginedes kirjutas Yonhap, et Põhja-Korea juht Kim Jong-un andis korralduse satelliidi saatmiseks kosmosesse tähistamaks riigi ainsa erakonna Põhja-Korea Töölispartei 70. aastapäeva möödumist 10. oktoobril.

«Arvame, et (Põhja-Korea) sooritab provokatsiooni 70. aastapäeva paiku,» lausus allikas.

Lõuna-Korea kaitseministeerium ei kinnitanud ega lükanud ümber Yonhapi uudisloos kajastatut.

«Mis puudutab Põhja-Korea kaugmaarakettide taristu ehitamist, siis oleme jälginud Põhja tegutsemist väga tähelepanelikult,» lausus kaitseministeeriumi esindaja.

Yonhapi allika sõnul lõpetas Pyongyang tööd 67 meetri kõrguse kraana ehitamiseks, mis suudab toestada ligi kaks korda suuremat raketti, kui 2012. aasta detsembris teele saadetud 30-meetrist Unha-3 raketti.

Tollane raketikatsetus mõisteti ballistilise raketi katsetusena hukka ning selle tagajärjel laiendas ÜRO Pyongyangile kehtestatud sanktsioone.

Põhja-Korea vastas süüdistustele kolm kuud hiljem oma kolmanda tuumakatsetusega.

Ühendriikide Johns Hopkinsi ülikooli USA-Korea instituut kirjutas hiljutises raportis, et raketikatsetuse sooritamine 10. oktoobril oleks keeruline, kuid võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles