Venemaa monotööstuslinnad on suurtes raskustes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

Venemaal on NSV Liidu ajast 319 linna, kus on ainult üks suur tööstusettevõte, Venemaa peaministri Dmitri Medvedevi sõnul on neist majanduslikult stabiilsed ainult 79 linna, kirjutab RIA Novosti.

Neis linnades elab 14 miljonit inimest. Irkutski oblastis Baikali järve lähedal Ussolje-Sibirskojet külastanud peaminister ütles, et niisuguste kriisi sattunud linnade toetamiseks ei ole piisavalt raha.

Peaministriga kaasas olnud majandusminister Aleksei Uljukajev selgitas, et kuna Venemaa majandus on kolme protsendiga languses ja Venemaa eksporditava toorme hinnad maailmaturul madalad, siis on monotööstuslinnad sattunud raskustesse.

Sel aastal on ohutsooni sattunud 19 niisugust linna ja kokku on neid nüüd 94.

Valitsus on loonud monolinnade toetuseks fondi, kus on 30 miljardit rubla, kuid sellest jätkub 2017. aasta lõpuni ainult 20-30 linna toetamiseks. Olukorra parandamiseks tahab valitsus nende linnade ümber rajada kiire majandusarengu tsoonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles