Jeemeni mässulised alustasid vaherahust hoolimata rünnakuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šiiitidest Huthi mässulised Jeemeni pealinnas Sanaas meeleavaldusel protestimas Saudi Araabia juhitava koalitsiooni õhulöökide vastu.
Šiiitidest Huthi mässulised Jeemeni pealinnas Sanaas meeleavaldusel protestimas Saudi Araabia juhitava koalitsiooni õhulöökide vastu. Foto: Hani Mohammed/AP/Scanpix

Jeemeni huthi mässulised alustasid Taezi provintsis ja mujal riigis rünnakuid hoolimata Saudi Araabia juhitud koalitsiooni väljakuulutatud humanitaarvaherahust, teatasid täna varahommikul pealtnägijad.

Relvarahu rikuti vaid mõned tunnid pärast selle jõustumist.

Mässulised pommitasid tunnistajate kinnitusel muu hulgas Jebel Sabri elurajoone. Varahommikuste uudiste kohaselt pommitasid huthid ka Adeni samalinna ning lahingud puhkesid samuti Maribi ja Lahji maakondades.

Uudisteaegntuuri AFP ajakirjaniku sõnul kostus Adenist põhjas ägedat tulistamist vaid tund pärast vaherahu jõustumist.

Jeemeni huthimässuliste liider tõrjus pühapäeval Twitteri vahendusel koheselt Saudi Araabia juhitava koalitsiooni relvarahu. Saudi agressori pakutud relvarahu eesmärk on võimaldada valitsusmeelsetel võitlejatel ümber grupeeruda, tsiteeriti teates mässuliste liidrit Abdulmalik al-Huthit.

Jeemenis väljakuulutatud eelmised kaks humanitaarvaherahu ei toiminud samuti, neist viimane kestis vaid kaks tundi.

Jeemeni relvakonfliktis on huthid ja endisele presidendile Ali Abdullah Saleh'le lojaalsed jõud vastamisi riigi lõunaosa separatistidega, kohalike maavägede ja hõimuvõitlejate, sunniidi äärmuslaste ja eksiilis viibivale riigipeale Abed Rabbo Mansour Hadile lojaalsete jõududega. Saudi Araabia juhitav koalitsioon alustas õhulööke märtsi lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles