Slovakkia küla hääletas valitsuse otsusest hoolimata pagulaskeskuse rajamise vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopasse saabunud migrant.
Euroopasse saabunud migrant. Foto: SCANPIX

Slovakkia Gabcikovo küla elanikud hääletasid eile peetud referendumil 500 migranti mahutava ajutise laagri rajamise vastu, tõrjudes Bratislava ja Viini kokkuleppe.

Umbes 97 protsenti hääletanutest ütles «jah» küsimusele: «Kas te olete vastu ajutise pagulaslaagri rajamisele Slovakkia tehnikaülikooli hoonesse?»

Referendumi korralduskomitee esimees Teodor Bodo ütles, et Gabcikovo 4300 täiskasvanud elanikust osales rahvahääletusel 2600, neist ainult 102 pooldas migrantide majutamist.

Kohalikud võimud korraldasid hääletuse pärast seda, kui neile anti üle 3150 Gabcikovo elaniku allkirjaga petitsioon.

Slovakkia siseministeerium hoiatas, et referendumi tulemus ei ole neile siduv.

«Kohalik referendum on siduv omavalitsusele, kuid siseministeerium, mis on riigiorgan, ei ole kohustatud tegutsema vastavalt selle tulemustele,» ütles ministeeriumi kõneisik Michaela Paulenova.

Slovakkia on nõustunud majutama 500 migranti, kes on esitanud Austrias asüülitaotluse. Vastav kahepoolne leping sõlmiti 21. juulil Viinis ning selle eesmärk on aidata Austrial toime tulla migrantide vooluga.

Paulenova sõnul on Gabcikovos kõik Austriast saabuvate migrantide majutamiseks valmis, kuid esialgu ei ole veel teada, millal nad tulevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles