Sarkozy: ELi ja Venemaa vahel jõustub viisavabadus 10-15 aasta pärast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev, Nicolas Sarkozy ja Angela Merkel täna Loode-Prantsusmaal Deauville'is.
Dmitri Medvedev, Nicolas Sarkozy ja Angela Merkel täna Loode-Prantsusmaal Deauville'is. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ennustas, et 10-15 aasta pärast on Euroopa Liidu ja Venemaa vahel ühtne majandusruum, üks julgeolekukontseptsioon ja kehtib viisavabadus.

Prantsuse liider avaldas oma seisukoha Deauville’is, kus leiab aset Vene-Saksa-Prantsuse kolmikkohtumine, vahendas Interfax.

Vene president Dmitri Medvedev tegi samas ettepaneku luua viisavabaduse kehtestamiseks nn maanteede kaart ja arutada selle kontuure detsembris Venemaa-ELi tippkohtumisel Brüsselis.

«Kõik mõistavad, et viisadest tuleb loobuda ja seda pole võimalik teha survet avaldades, tahtejõuga. Me kõik mõistame, et see peab olema protsess, mis omab «teede kaarti»,» jutustas Medvedev pressikonverentsil.

Medvedev rõhutas, et konsultatsioonide järgmine ring peaks toimuma juba kõigi riikide osalusel. «Pakun välja, et selle võiks teha töö käigus Euroopa Komisjoniga Brüsseli külaskäigu ajal.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles