Lavrov arutas Klimkiniga Minski lepete rakendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina välisminister Pavlo Klimkin
Ukraina välisminister Pavlo Klimkin Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov arutas oma Ukraina kolleegi Pavlo Klimkiniga Minski relvarahulepete rakendamisega seotud probleeme, teatas Vene välisministeerium esmaspäeval.

«Ministrid arutasid teatud Ukraina kriisi lahendamisega seotud küsimusi ning arenguid seoses 12. veebruari Minski lepete rakendamisele suunatud meetmetepaketiga sel aastal. Seda nii põhiseadusreformi, kohalike valimiste korraldamise ja relvarahurežiimi kontrollimise kontekstis,» teatas Vene välisametkond oma veebilehele riputatud avalduses.

Vene ministeeriumi teatel rõhutasid ministrid kriitilist humanitaarolukorda Ukraina kaguosas.

Moskva teatel peeti telefonivestlus Ukraina initsiatiivil.

Ukraina president Petro Porošenko andis esmaspäeval välisminister Pavlo Klimkinile korralduse pidada nn Normandia neliku välisministritega konsultatsioone olukorrast Donbassis.

Olukord Donbassis on ärev. Kiievi teatel korraldasid separatistid esmaspäeval tankide toel Donetski oblastis asuvale Novolaspa külale vähemalt kaks rünnakut. Ukraina võimud teatasid varem Starohnativka kõrgendiku hõivamisest.

Ööl vastu esmaspäeva rikkusid separatistid Kiievi teatel relvarahu 127 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles