Kindral: KJLO õppus ei ole vastus NATO õppustele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Semerikov
Valeri Semerikov Foto: Kirill Kallinikov/RIA Novosti

Kollektiivse Julgeolekulepingu Organisatsiooni (KJLO) ühiste kiirreageerimisjõudude eile Pihkva oblastis alanud õppus Vzaimodeistvije 2015 ei ole vastus NATO manöövritele Euroopas, teatas Venemaa juhitav julgeolekublokk täna.

«Ma ei nimetaks meie õppuseid vastukaaluks NATO praegustele õppustele lääneriikide territooriumil. Meie õppused on rutiinsed ning kiideti kaitseministrite ja julgeolekunõukogu sekretäride poolt heaks eelmisel aastal,» ütles KJLO peasekretäri asetäitja kindralpolkovnik Valeri Semerikov ajakirjanikele.

Kindral lisas, et KJLO huvitub NATO õppustest ning ka NATO jälgib KJLO manöövreid.

KJLO ühiste kiirreageerimisjõudude õppused peetakse 23.-28. augustil Pihkva oblastis, neist võtab osa üle 2000 sõduri ja 200 ühikut sõjatehnikat kuuest riigist.

KJLO-sse kuuluvad Venemaa, Armeenia, Valgevene, Kasahstan, Kõrgõzstan ja Tadžikistan.

KJLO õppus toimub õhudessantvägede keskpolügoonil Strugi Krasnõjes, Krestõ lennuväljal ja sõjaväelinas Tšerehas, kus asub õhudessantvägede polk.

Õppusel osalevad Ivanovos ja Uljanovskis paiknevad Vene õhudessantväelased.

Vene relvajõud panustavad õppusesse üle 40 lennuki ja helikopteri, nende seas lennukid Su-27 ja SU-24, Il-76 ning helikopterid Mi-24, Mi-26 ja Ka-52.

NATO õppused Swift Response 15 kestavad 15. augustist 13. septembrini, neis osaleb umbes 5000 sõdurit 11 riigist: Bulgaariast, Suurbritanniast, Saksamaalt, Kreekast, Hispaaniast, Itaaliast, Hollandist, Poolast, Portugalist, USA-st ja Prantsusmaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles