Venezuela president sõidab Hiinalt ja Vietnamilt abi paluma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolás Maduro eile Caracases kõnet pidamas.
Venezuela president Nicolás Maduro eile Caracases kõnet pidamas. Foto: SCANPIX

Venezuela sotsialistist president Nicolás Maduro sõidab täna visiidile Hiinasse ja Vietnami, et oma ränkades majandusraskustes riigile abi paluda.

Maduro teatas visiidist eile presidendipalee ees Caracases korraldatud meeleavaldusel.

«Homme lähen ma Vietnami ja Hiinasse, et korraldada Venezula majanduslikku ja finantsjulgeolekut,» ütles Maduro ja lisas, et tal on küllakutsed Hiina presidendilt Xi Jinpingilt ja Vietnami liidrilt Truong Tan Sangilt.

Venezuela vajab rasketel aegadel finantstoetust, lisas ta.

Maduro valitsus sai aprillis Hiinalt viie miljardi dollari suuruse laenu.

Peking on olnud Venezuela peamine toetaja alates Maduro eelkäija Hugo Cháveze võimuletulekust 1999. aastal.

Oktoobris peab Venezuela maksma tagasi viie miljardi dollari jagu välislaene ning selleks ei pruugi riigil raha jätkuda. Olukorrale ei aita palju kaasa see, et praegune president Nicolas Maduro on jätkanud eelkäija Hugo Chavezi poliitikat ning kulutab suurema osa riigi napist rahast laiaulatuslikele sotsiaalprogrammidele.

Samas on Venezuelas puudus toiduainetest nagu suhkur ja jahu ning suurel osal rahvast pole piisavalt raha, et mustalt turult kaupa osta. Riik impordib 70 protsenti esmatarbekaubast ja välispartnerid ei taha kauba eest enam kohalikku raha, vaid kas kõva valuutat või naftat. CNN Money kirjutab, et tänavu pakkusid Trinidadi ja Tobago võimud Venezuelale väidetavalt nafta eest tualettpaberit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles