Uudiseid rahutust Türgist: granaadiheitjaga valitsuse ja isetehtud pommiga politseinike kallale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalal toimus Türgis samuti PKK rünnakud. Pildil pommiplahvatuse paik Siirti provintsis.
Möödunud nädalal toimus Türgis samuti PKK rünnakud. Pildil pommiplahvatuse paik Siirti provintsis. Foto: SCANPIX

Türgi ida- ja kaguosas hukkus kolmes rünnakus või relvakokkupõrkes viis ja sai haavata 24 inimest, teatasid ametnikud ja meedia.

Tunceli provintsi kuberneri kantselei sõnul ründasid Kurdistani Tööpartei (PKK) võitlejad täna valitsushooneid granaadiheitjatega, millele järgnenud tulevahetuses hukkus üks politseinik ja kaks PKK võitlejat.

Riikliku uudisteagentuuri Anadolu andmeil tulistasid mässulised politseinikke ühe haigla lähistel Şanlıurfa provintsis, tappes kaks korrakaitsjat.

Mässulised õhkisid Mardini provintsis ka ühe isetehtud lõhkekeha hetkel, mil sellest möödus politseibuss, kirjutas Anadolu. Selles vahejuhtumis sai viga 10 politseinikku ja 14 tsiviilisikut, teatas agentuur.

Juulis taaspuhkenud konfliktis PKK ja Türgi võimude vahel on hukkunud kümneid inimesi, peamiselt politseinikke ja sõdureid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles