Ungari sulges ajutiselt Serbia piiripunkti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased.
Pagulased. Foto: SCANPIX

Ungari politsei sulges täna Räszke piiripunkti Serbiaga seoses massipõgenemisega lähedalasuvast pagulaslaagrist.

«Õnnetuste vältimiseks on politsei ajutiselt sulgenud Räszke autode piiripunkti sissetulevale liiklusele ja on suunanud selle ümber teisele teele,» teatas politsei avalduses.

Politsei teatel põgenes umbes 300 ebaseaduslikku migranti põgenikekeskusest Eesti aja järgi reedel kella 12.30 paiku.

«Politsei on astunud vajalikke samme nende kinnipidamiseks,» teatasid korrakaitsjad.

Ungarist on viimastel nädalatel saanud Euroopa migratsioonikriisi üks tulipunkte tuhandete põgenike riiki sisenemise tõttu teel Saksamaale.

Ligi 500 migranti trotsis reedel Ungari Bicske linnas politseid, keeldudes lahkumast rongist, mis peaks nende hinnangul neid Austriasse viima. Rong peatus 40 kilomeetri kaugusel Budapestist ja politsei üritas põgenikke rongist maha tõsta ja põgenikelaagrisse viia.

Budapesti Keleti raudteejaamas oli reedese seisuga endiselt ligi 2000 migranti.

Täna lubasid Ungari võimud mitmel tuhandel põgenikul rongidega Austriasse ja Saksamaale suunduda, ent peatasid seejärel 48 tunniks rongiliikluse Austria ja Saksa suunal. Neljapäeval liiklus esialgu taastati, ent riiklik raudteefirma teatas peatselt, et rongiliiklus Lääne-Euroopasse on julgeolekukaalutlustel peatatud.

Ungari parlament valmistub debatiks karmimate immigratsioonivastaste meetmete üle, mille seas on piirile Serbiaga ehitatud okastraattara ületamise ja vandalismi kriminaliseerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles