Austria kantsler võrdles põgenike kohtlemist Ungaris natsidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Ungari pagulaslaagris.
Migrandid Ungari pagulaslaagris. Foto: AFP/SCANPIX

Austria kantsler Werner Faymann võrdles laupäeval avaldatud usutluses põgenike kohtlemist Ungaris natsiaja julmustega.

«Põgenike toppimine rongidesse lootuses, et nad kaoksid võimalikult kaugele, toob tagasi mälestused meie kontinendi süngeimatest aegadest,» ütles Faymann Saksa nädalalehele Der Spiegel.

Kantsleri sõnul kasutab Ungari peaminister Viktor Orbán põgenike suhtes teadlikult «heidutustaktikat».

Ungari rakendab teel Põhja-Euroopasse riiki läbivate tuhandete põgenike suhtes karme meetmeid. Sel nädalal saatis Budapest lisasõdurid rajama turvatara piirile Serbiaga; peaminister toetab kindlalt teisipäeval jõustuvat uut korda, mis võimaldab ebaseaduslikke piiriületajaid vangistada.

Orbáni väitel ei saabu põgenikud Euroopasse sõjatsoonidest, vaid piiririikide pagulaslaagritest, kus neid ei ähvardanud mingi oht. «Nad ei põgene ohu eest, nad ei peaks oma elu pärast kartma. Nad tulevad Euroopasse, sest tahavad paremat elu kui pagulaslaagris. Nad tahavad Saksa, võib-olla ka Rootsi elu,» ütles Ungari valitsusjuht hiljutises usutluses Der Spiegelile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles