Egiptuse julgeolekujõud tapsid kogemata 12 turisti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse sõdurid.
Egiptuse sõdurid. Foto: SCANPIX

Egiptuses tapsid terroriste jälitanud julgeolekutöötajad pühapäeval kogemata 12 turisti, veel 10 inimest viidi haavatuna haiglasse, teatas siseministeerium.

Viimastel andmetel oli tegemist Mehhiko ja kohalikku päritolu turistidega.

Siseministeeriumi informatsiooni kohaselt avas politseinikest ja sõjaväelastest koosnev üksus riigi lääneosas asuvas kõrbes tule nelja sõiduki pihta, mis vedasid turiste. Julgeolekutöötajad arvasid, et sõidukites on äärmuslased.

Wahati kõrbepiirkond on populaarne turistide seas, kuid seda kasutavad peidupaigana ka islamistid. Eelmisel kuul mõrvas sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) haru samas regioonis noore horvaadi, kel pea maha raiuti ja on korraldanud hulgaliselt rünnakuid Egiptuse julgeolekujõudude vastu.

«Wahatis leidis aset politsei ja armee ühisoperatsioon terroristide tabamiseks ja ekslikult peeti Mehhiko turiste vedanud maastureid terroristide sõidukiteks. Vahejuhtumis sai surma 12 ja haavata 10 mehhiklast ning egiptlast,» kirjutati siseministeeriumi avalduses.

Ajalehe Guardian andmetel öeldi siseministeeriumi teadaandes ka seda, et turistid viibisid piirkonnas ebaseaduslikult ja nad poleksid pidanud seal olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles