Prantsusmaa taastab vajadusel piirikontrolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manuel Valls.
Manuel Valls. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa «ei kõhkle» järgnemast Saksamaa eeskujule ja taastama piirikontroll rändekriisi tõttu, kui see peaks lähinädalatel vajalikuks osutuma, ütles peaminister Manuel Valls kolmapäeval.

«Taastasime kevadel ajutise kontrolli (Itaalia piiril) ja me ei kõhkle seda uuesti tegemast, nagu Schengeni reeglid teatud tingimustel ette näevad,» ütles Valls rändekriisi teemalisel parlamendidebatil.

Saksamaa teatas sel nädalal rändekriisi koorma all murdudes, et taastab piiril Austriaga kontrolli. Seejärel langetasid samasuguse otsuse Austria ja Slovakkia. Valmisolekut piirikontroll taastada kinnitas ka Poola.

Pariis taastas piirikontrolli Itaaliaga juunis seoses suure hulga migrantide katsetega pääseda Itaaliast Prantsusmaale.

«Schengen on inimeste vaba liikumine,» ütles Valls. «See on osa meie identiteedist ja julgeolekust. Ent Schengen tähendab ka välispiiride kontrolli. Vastasel juhul see ei tööta.»

Prantsusmaa on lubanud järgmise kahe aasta jooksul vastu võtta 24 000 põgenikku. Vallsi sõnul eraldatakse selleks 600 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles