Video: migrantide teekond üle Vahemere

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Prantsuse telekanali France 2 reporteril õnnestus veenda inimkaubitsejaid, et nood laseksid teda üle Egeuse mere Türgist Kreekasse suunduva migrandipaadi peale. 

Kui paat on hakanud liikuma, võivad kuivale maale jäänud smugeldajad end õnnitleda: äri on tehtud ja mis saab laadungist edasi, pole enam nende mure. 60 inimest pressitud kokku vanasse puupaati – raha selle eest küsitakse 2000 eurot ühe täiskasvanu kohta, 1000 lapse pealt.

Peale ohtliku mere muudab sõidu talumatuks veel vanast mootorist tõusev toss ja bensiinihais. Pimeduse saabudes peavad reisijad lootma hea õnne peale: et paadil puudub valgustus, on tõsine oht põrgata vastu mõnda kaubalaeva.

Prantsuse ajakirjanik osutub elupäästjaks – just tema kutsub satelliittelefoni abil kohale päästjad pärast seda, kui sõiduki mootor keset avamerd üles ütleb. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles