Tokyo: Jaapani raketikilp ei ole suunatud Venemaa vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani lipp
Jaapani lipp Foto: SCANPIX

Jaapani välisministeerium ei soovinud täna kommenteerida USA ja Jaapani raketitõrjekoostöö küsimusi, kuid kinnitas, et Ühendriikide kaasabil loodav raketikilp ei ole suunatud Venemaa vastu.

Jaapani välisministeeriumi teade järgnes Vene välisministri Sergei Lavrov kommentaarile: «Moskvas nähakse USA ja Jaapani kaitsekoostöö põhialuste uuendamist, neist hakkab läbi kumama tuumaprofiil.»

«Kuivõrd see on härra Lavrovi avaldus, siis ma väldiksin selle kommenteerimist,» ütles Jaapani välisministeeriumi ametlik esindaja Yasuhisa Kawamura, kuid rõhutas samas: «Jaapan teeb oma lähedase liitlase USAga tihedat koostööd, sealhulgas ka raketitõrje alal... Me arvame, et antud küsimuses võib Jaapan arvestada Venemaa ja teiste asjast huvitatud riikide mõistmisega. Jaapani raketikilp ei pea silmas Venemaad.»

Tema sõnutsi on Jaapani ja USA sellesuunaline tegevus eranditult kaitseotstarbeline, see tähendab, et on suunatud Jaapani kaitsmiseks, pealegi panustab see regiooni rahu ja turvalisuse tagamisse.

Jaapani välisminister Fumio Kishida on visiidil Moskvas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles