USA allikad: Obama ja Putin on eri meelt Assadi tulevikus asjus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja USA president Barack Obama eilse kohtumise eel fotograafidele poseerimas.
Vene president Vladimir Putin ja USA president Barack Obama eilse kohtumise eel fotograafidele poseerimas. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama ja tema Vene ametivend Vladimir Putin leppisid kokku Süüria poliitilise ülemineku arutamises, kuid on jätkuvalt fundamentaalselt eri meelt riigi presidendi Bashar al-Assadi tuleviku asjus, ütlesid anonüümsust palunud USA ametnikud.

Ühe ametniku sõnul kordas Obama Putinile, et tema hinnangul pole Süürias teed stabiilsuseni juhul, kui Assad on jätkuvalt võimul. Putini varasemal sõnul vajab maailm Assadi toetust, sest tema sõjavägi esindab parimat võimalust äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitmiseks.

Algselt 55 minutit kestma pidanud kohtumine venis 90 minuti pikkuseks ning seda domineerisid Süüria ja Ukraina kriis, lausus ametnik. Mõlemat arutati ajaliselt võrselt, lisas ta.

USA ja Prantsusmaa president ütlesid eile ÜRO Peaassambleel kõnedes, et ei näe Assadi rolli Süüria rahuprotsessis, kuid mõned Euroopa riigid on väidetavalt pehmendanud oma seisukohta ja käinud kompromissina välja võimaluse pakkuda konflikti lõpetamiseks Assadile ajutist rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles