Moskva linnapea: ümberasujad toovad rohkem tulu kui muresid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavamüüja Moskvas.
Tänavamüüja Moskvas. Foto: SCANPIX

Moskvas on alati nappinud tööjõudu ning ümberasujad toovad rohkem kasu kui kahju, teatas Moskva linnapea Sergei Sobjanin ajalehes «Argumentõ i Faktõ» kolmapäeval ilmunud intervjuus.

«Umbes 2,5 miljonit töökohta on täitmata. Osa neist täidavad Venemaa regioonide ja Moskva lähikonna elanikud, osa ümberasujad,» selgitas Sobjanin.

Tema arvates on Euroopasse ja Venemaale ümberasujatel suur vahe. «Euroopasse sõidavad nad toetuste järgi, meile – tööle. Kui eurooplased maksavad neile mittemidagitegemise eest; peavad neid ülal, siis meile ümberasujad maksavad selle eest, et võiksid siia sõita ja tööd teha,» selgitas ta.

Ta tuletas meelde, et pealinnas kehtib patendisüsteem. «Selleks, et elada Moskvas üle kolme kuu, peab omama vastavat dokumenti ja maksma kuus neli tuhat rubla tulumaksu ette, lisaks peab iga ümberasuja ostma tervisekindlustuse,» täpsustas Sobjanin.

Tema sõnutsi ei ole riigil ümberasujate ees mingit sotsiaalkindlustuse kohustust. «Seetõttu toovad ümberasujad Moskvas rohkem kasu kui muret,» lisas linnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles