Gruusia loodab NATO-ga lähiajal liituda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tinatin Hidašeli.
Tinatin Hidašeli. Foto: AFP/SCANPIX

Gruusia loodab liituda NATO-ga lähiajal, ütles kolmapäeval ajakirjanikele kaitseminister Tinatin Hidašeli.

«Peatsel Varssavi NATO tippkohtumisel loodame saada rohkem kui liikmelisuse tegevuskava. Arvan, et me oleme selleks (NATO-sse astumiseks) valmis,» lausus Hidašeli enne äralendu Brüsselisse kohtumisele NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga.

Kommenteerides endise USA NATO saadiku Kurt Volkeri avaldust, et Gruusial ei maksa oodata Varssavist tegevuskava saamist, vastas kaitseminister: «Kurt Volker on Gruusia suur sõber ja ma olen temaga nõus, kuid kordan: me seame märksa kõrgemaid eesmärke.»

Varem oli minister teatanud, et Gruusiast võib saada NATO liige tegevuskavast mööda minnes, kuna riik on selleks otsuseks täiesti valmis.

Stoltenberg väisas Gruusiat augustis ja avas seal alliansi õppekeskuse, kus koolitatakse Gruusia, NATO ja selle partnerriikide sõjaväelasi.

Äsjasel pressikonverentsil Brüsselis nimetas Stoltenberg Gruusiat väärtuslikuks partneriks. «Gruusia on NATO jaoks väga hinnaline partner. Külastasin hiljuti riiki ja avasin seal uue õppekeskuse, mis on osa Gruusiaga koos väljatöötatud suurest paketist. Neljapäeval toimub meil ministrite kohtumise raames Gruusia-NATO komisjoni istung. See on veel üks Gruusia ja NATO koostöö osa,» ütles Stoltenberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles