Valgevene valimiskomisjon: presidendivalimised õnnestusid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Valgevene presidendivalimistel oli kella 14.00-ks hääle andnud 64,9 protsenti valijatest, teatas Valgevene keskvalimiskomisjon, märkides, et sellega võib lugeda valimised toimunuks.

Valimised loetakse õnnestunuks, kui hääletamas on käinud vähemalt 50 protsenti valijaskonnast.

Valimiskomisjoni teatel oli kella 14-ks valinud pealinnas Minskis 52 protsenti valijatest. Kõige kõrgem osalusprotsent oli Gomeli oblastis – 73,86.

Välisriikides avatud jaoskondades oli hääle andnud 55,92 protsenti nimekirjadesse kantud isikutest. Viis päeva kestnud eelvalimistest võttis osa 36 protsenti valijaist, teatas valimiskomisjon pühapäeval. Opositsiooniliidrid on tauninud eelvalimisi tulemuste võltsimise vahendina.

Pühapäevastel presidendivalimistel on viiendat ametiaega püüdleval Aleksandr Lukašenkol kolm vastaskandidaati: kahe valitsusmeelse erakonna juhid Sergei Gaidukevitš ja Nikolai Ulahhovitš  ning vähetuntud opositsiooniaktivist Tatjana Korotkevitš.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles