Araablanna pussitas Hebronis Iisraeli naispolitseinikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlastest Hebroni Ülikooli üliõpilased varuvad kive, et nendega Iisraeli sõdureid visata.
Palestiinlastest Hebroni Ülikooli üliõpilased varuvad kive, et nendega Iisraeli sõdureid visata. Foto: SCANPIX

Jordani läänekaldal Hebronis lasi täna Iisraeli naissõjaväelane maha teda pussitanud palestiinlanna, ütles Iisraeli politsei.

Tegemist on teise noarünnakuga Hebronis. Varem täna hommikul lasi juudi asunik maha palestiinlase, kes üritas teda pussitada.

Samuti lasid Iisraeli sõdurid täna annekteeritud Ida-Jeruusalemmas maha palestiinlase, kes tungis kontrollpunktis ühele sõjaväelasele noaga kallale.

Iisraeli politsei pressiesindaja Luba Samri ütles teist Hebroni vahejuhtumit kirjeldades, et araablanna ründas piiripolitsei ohvitseri, kes sai kerge käehaava ja lasi kallaletungija maha.

Hebronis, kus mõnisada juudi asunikku elab mitmekümne tuhande palestiinlase keskel, on juutide ja araablaste vahekord kogu aeg pinev ja kokkupõrked pole haruldased.

Viimastel nädalatel on pussitamised ja muud vägivallateod sagenenud kõikjal Iisraelis ja Palestiina aladel, mis on kutsunud esile hirmu uue täiemahulise intifada ehk palestiinlaste ülestõusu ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles