Havanna: jutud Kuuba sõduritest Süürias ei vasta tõele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba sõdur Havannas.
Kuuba sõdur Havannas. Foto: SCANPIX

Kuuba võimud lükkasid ümber ja nimetasid vastutustundetuks väited, nagu osaleksid kommunistliku saareriigi sõdurid sõjategevuses Süürias.

Kuuba välisministeeriumi kahepoolsete suhete osakonna juhi Gerardo Penalver Portali sõnul on väited Kuuba sõdurite osalemisest Süüria presidendi Bashar al-Assadi poolel kategooriliselt valed.

Möödunud nädala kolmapäeval avaldas Ühendriikide telekanal Fox News teate, mille kohaselt võitleb Süürias kuni 300 Kuuba sõdurit. Telekanal sai oma info anonüümselt USA ametnikult. Ühendriikide välisministeeriumi esindaja John Kirby ütles päev pärast info avalikustamist, et välisministeerium ei saa teadet kinnitada.

Lisaks väitis Fox News viidates allikatele Miami ülikooli Kuuba ja Kuuba-Ameerika uuringute instituudis, et hiljuti on Süüriat külastanud ka Kuuba relvajõudude juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles