Soome migratsiooniamet avalikustab täna karmimad asüülinõuded

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Lahtis endistes sõjaväebarakkides ööbimas.
Migrandid Lahtis endistes sõjaväebarakkides ööbimas. Foto: SCANPIX

Täna teatab Soome migratsiooniamet (Migri) senisest karmimatest nõuetest asüülitaotlejatele ja Iraagi mõningatest piirkondadest pärit inimesed võidakse automaatselt deporteerida.

Migri käigu tõttu protestis Tamperes eile mõnikümmend Iraagi asüülitaotlejat, kes ärgitasid võime üles neid sõjast puretud riiki mitte tagasi saatma, kirjutab Soome rahvusringhääling YLE. Protestijad hüüdsid araabiakeelseid üleskutseid, mis tõlgiti kohapeal inglise keelde. Toimuvat oli pealt vaatama kogunenud sadakond inimest.

«Me oleme tulnud meelt avaldada, kutsuma Soome võime üles oma seisukohta deporteerimiste kohta mitte muutma,» sõnas üks Bagdadist pärit mees YLE-le.

Seni on Soome suhtunud Iraagi asüülitaotlejatesse leebemalt kui näiteks naaberriigi Rootsi võimud, kes on kindlatest Iraagi paikadest pärit inimeste taotlused tagasi lükanud.

Migri on teada andnud, et kavatseb muuta Iraagi julgeolekuklassifikatsiooni. Täna avalikustatavate uute reeglite kohaselt kuulutatakse arvatavasti osa Kesk-Iraagist ohutuks.

Iraagi protestijad teatasid eile, et riigi südames asuv Badgad, kus elab ligi veerand riigi rahvastikust, pole jätkuvalt ohutu koht. «Bagdadis toimub palju plahvatusi. Inimesed tapavad üksteist, see pole ohutu,» sõnas üks protestija. «Me ei taha Iraaki tagasi minna, sest see tähendaks surmaotsust,» teatas teine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles