Kreml teatas Süüria presidendi visiidist Moskvasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad ja Venemaa president Vladimir Putin 2006. aastal Kremlis.
Süüria president Bashar al-Assad ja Venemaa president Vladimir Putin 2006. aastal Kremlis. Foto: SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad külastas eile õhtul Moskvat ning kohtus Venemaa riigipea Vladimir Putiniga, teatas Kreml täna.

Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul oli tegu töövisiidiga ning Kremlis toimunud kohtumisest võtsid osa ka teised Vene juhtkonna liikmed. Peskovi sõnul arutati Süürias toimuvat ning tulevikuplaane.

Peskov ei täpsustanud, kas Assad, kes teadaolevalt külastas mõnda välisriiki presidendina viimati enne verise konflikti puhkemist Süürias 2011. aasta märtsis, viibib endiselt Moskvas. Vahetult pärast Kremli avaldust teatas Damaskus, et Assad on tagasi kodumaal.

Süüria presidendikantselei teatel märkis Assad pärast kohtumist avaldatud pressiteates, et tänu Venemaale on piirkonnas ära hoitud terrorismi edasine levik.

Kremli avaldatud pressiteate järgi märkis Putin kohtumisel Assadile, et Süürias sõdib ka vähemalt 4000 endise NSV Liidu aladelt pärit võitlejat, kelle naasmist Venemaale ei tohi lubada. Samuti olevat riigipead jõudnud üksmeelele, et sõjalistele sammudele peab konflikti lõpetamiseks järgnema ka poliitiline dialoog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles